Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 februari, 2019 - 06:02

Nu håller AA till i Villa Carita

Nu har föreningen Anonyma Alkoholister (AA) fått en ny möteslokal. I måndags hölls första mötet i Mariehamns församlings Villa Carita.

- Det är jättebra av församlingen att omfatta föreningen i sin välgörenhet och erbjuda oss lokal. Villa Carita är ett anrikt hus som är anonymt utan att vara hemligt, precis som det var i den förra lokalen, säger en företrädare för medlemmarna i AA.

Under första halvan av februari stod föreningen AA utan möteslokal, efter att föreningen Fri från narkotika lades i vila och AA därmed inte längre fick finansiering till hyran för lokalen i Västernäs. AA finansieras av medlemmarna och man betalar därför inte lokalhyra till marknadspris, men enligt stadgarna ska föreningen gärna bidra med en symbolisk summa för hyra.

AA kommer att hålla möten i Villa Carita på Ålandsvägen i Mariehamn på måndagar och fredagar klockan 19.

På sin hemsida skriver Mariehamns församling att ”verksamheten i Villa Carita på olika sätt ska genomsyras av barmhärtighet och också namnet på huset är inspirerat av latinets caritas, som betyder barmhärtighet”.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »