Publicerad: fredag, 22 februari, 2019 - 06:02

Nu håller AA till i Villa Carita

Nu har föreningen Anonyma Alkoholister (AA) fått en ny möteslokal. I måndags hölls första mötet i Mariehamns församlings Villa Carita.

- Det är jättebra av församlingen att omfatta föreningen i sin välgörenhet och erbjuda oss lokal. Villa Carita är ett anrikt hus som är anonymt utan att vara hemligt, precis som det var i den förra lokalen, säger en företrädare för medlemmarna i AA.

Under första halvan av februari stod föreningen AA utan möteslokal, efter att föreningen Fri från narkotika lades i vila och AA därmed inte längre fick finansiering till hyran för lokalen i Västernäs. AA finansieras av medlemmarna och man betalar därför inte lokalhyra till marknadspris, men enligt stadgarna ska föreningen gärna bidra med en symbolisk summa för hyra.

AA kommer att hålla möten i Villa Carita på Ålandsvägen i Mariehamn på måndagar och fredagar klockan 19.

På sin hemsida skriver Mariehamns församling att ”verksamheten i Villa Carita på olika sätt ska genomsyras av barmhärtighet och också namnet på huset är inspirerat av latinets caritas, som betyder barmhärtighet”.

 

Fler Nyheter

Nu projekteras besökscentret i Bomarsund

Tony Asumaa och Viveka Löndahl berättar mer:
Idag blev det klart att landskapsregeringen upphandlar projekteringen till besökscentret i Bomarsund. Enligt kultur- och utbildningsminister Tony Asumaa kommer det att byggas av landskapets fastighetsverk som kommer att agera hyresvärd gentemot landskapets kulturbyrå.

Vägarbeten i stan

Det är olika grävningsarbeten i Mariehamn som gör att framkomligheten är begränsad på vissa gator. Under den här veckan är Köpmansgatan delvis...

Fibernätet nere i Åva och Jurmo imorgon

På grund av omdragning av fiberkabel kommer Brändö-Kumlinge fibernät att ligga nere i Åva och Jurmo imorgon onsdag 27 mars från cirka kl 07.00 till och med torsdag 28 mars cirka kl 20.00.

Pectus permitterar personal

Anders Winkelmann intervjuas av Felix Quarnström:
Företaget Pectus permitterar sju av sina anställda. Anledningen är enligt partnern Anders Winkelmann att man förlorat en av sina stora kunder.

Isen på Slemmern har gått

Ett säkert vårtecken i Mariehamn är att isen på Slemmern gått. Det skedde igår kl 18.15.

Lägre vinst för ÅTT

Ålands-Tidnings tryckeri Ab (ÅTT) gjorde en vinst efter skatt på drygt 900.000 euro under 2018. Året innan var vinsten just över en miljon euro, skriver Ålandstidningen.

Hovrätten sänkte ersättning till misshandlad kvinna

Hovrätten sänkte ersättningen till en misshandlad kvinna från 15.000 euro till 10.000 euro i förlorade arbetsinkomster.

Viktigt att röjning i skogen lyckas

Hans Källmyr och Per Hazell
Ett välfungerande samarbete mellan aktörer är viktigt för att minimera skadorna efter stormen Alfrida, det menar Hans Källmyr, skogsskadesamordnare vid svenska skogsstyrelsen.

Hovrätten ändrar beslut om ombud

Hovrätten i Åbo häver tingsrättens beslut om att juristen Jyrki Kiianlinna inte får vara rättegångsombud eller biträde vid Ålands tingsrätt.