Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 juli, 2018 - 14:43Uppdaterad: tisdag, 24 juli, 2018 - 14:50
  • Mårten Fröjdö från FS-Links. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

NR-utskott vill se hyperloop i Salo

Nordiska rådets utskott för tillväxt och utveckling vill att Finland ska ansvara för att en testbana för höghastighetståget Hyperloop kan färdigställas. Det skriver Nordiska rådet på sin hemsida.

Utskottet hade sommarmöte nyligen och då medverkade representanter för Hyperloop i mötet, till exempel Mårten Fröjdö från åländska FS-Links.

Utskottet fann informationen man fick om Hyperloop intressant och beslöt sig för att skicka en skrivelse till Finlands transportminister Anne Berner. I brevet ska utskottet uppmuntra Anne Berner och Finland att ge sitt stöd till en testbana i Salo samt att se över potentialen för en allmän utveckling av Hyperlooptekniken i Norden. Utskottet ber också Berner att tala med och inspirera sina nordiska kolleger till att intressera sig för den nya tekniken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »