Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 november, 2011 - 17:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

"Nordiska samarbetet<br>är viktigt för Åland"

- Norden blir allt viktigare för Åland. Det är en av få utrikesplattformar som vi har och där bland annat många viktiga beslut kring Östersjöregionen tas. Det menar Gunnar Westerholm, informationssekreterare på Ålandskontoret som idag deltog när representanter från Norge, det nya ordförandelandet för nordiska ministerrådet presenterade sitt program för 2012. Välfärdsstaten ur ett nordiskt perspektiv är temat för det norska programmet. Alla nordiska länder står inför stora utmaningar när det gäller att utveckla välfärden i takt med att en stor del av befolkningen blir allt äldre, menar Ann-Sofie Bjelland som leder det nordiska sekretariatet i Norge. Andra frågor man vill fokusera på är att minska gränshinder mellan de nordiska länderna och att stärka de nordiska språkens ställning. Svenska språket ställning, miljö- och energifrågor med bland annat en gemensam nordisk elmarknad, är frågor som landskapsregeringen prioriterar i det nordiska samarbetet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »