Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 november, 2019 - 11:19Uppdaterad: fredag, 22 november, 2019 - 17:24
  • Bert Häggblom fick inte den ministerposten som partiet ville ha i första hand

"Nöjd är man aldrig i förhandlingar"

Obunden samling fick inte den ministerpost de vill ha i första hand, säger partiledare Bert Häggblom om regeringsbildningen. Partisekreteraren Christian Wikström fick infrastrukturministerposten men riktigt nöjd är Bert Häggblom inte med utgången av förhandlingarna.

- Infrastrukturministerposten var nog inte i första rummet det vi ville ha, säger han.
Bert Häggblom vill inte själv bli minister och ser inte heller det som ett problem att han som partiledare och partiets röstmagnet inte blir det.

- Får jag talmansposten tycker jag att jag kan göra stor nytta för Åland, säger han.

När regeringspartierna presenterades sades att Obunden samling skulle rekrytera en minister externt, men istället blev det partisekreteraren.

- Christian är ju extern, han finns ju inte i lagtingsgruppen. Men det var en annan post vi ville ha i landskapsregeringen och nu blev det så här, säger Bert Häggblom.

Han vill inte säga vilken post man ville ha. Partiet hade andra förslag även från lagtingsgruppen till ministerposten, men det föll på att regeringskollegorna inte godkände dem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »