Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 december, 2020 - 17:57Uppdaterad: fredag, 4 december, 2020 - 18:10

Nio procent var arbetslösa i november

I november var det relativa arbetslöshetstalet i genomsnitt 9,1 procent, jämfört med 3,5 procent i november ifjol.

För kvinnorna var det relativa arbetslöshetstalet 8,2 procent medan det var 9,9 procent för männen. Det här visar färska siffror från Åsub.

I november var 1,5 procent av arbetskraften sysselsatta i sysselsättningsfrämjande åtgärder som sysselsättningsstöd, arbetsprövning eller i sysselsättningsfrämjande utbildning.
Den rådande coronavirussituationen och de restriktioner som för närvarande råder på Åland har stora konsekvenser för sysselsättningsläget på den åländska arbetsmarknaden.

Efter den snabba ökningen av antalet arbetslösa samt permitterade arbetssökande under våren, så har antalet sedan mitten av juni minskat i långsam takt.
Arbetslöshetstalet i Mariehamn i november var 11,5 procent jämfört med 4,5 procent i november ifjol. På landsbygden var arbetslöshetstalet i november ca 7,7 procent medan det i skärgården steg till 5,7 procent. 
Bland de åländska kommunerna var arbetslöshetstalet i november högst i Eckerö med 12,7 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »