Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 mars, 2018 - 20:53

Nils Torvalds kräver förklaring av EU-kommissionär om vårfågeljakten

Europaparlamentariker Nils Torvalds kräver att kommissionen ska ta politiskt ansvar för sitt beslut om att dra Finland till EU-domstolen på grund av den åländska vårfågeljakten

- Att dra frågan om vårjakt till domstol är ett betydande politiskt beslut som påverkar det åländska samhället och traditionerna. Då är det också viktigt att kommissionen öppet och tydligt förklarar sitt beslut. EU-kommissionär Karmenu Vella är den som är ytterst ansvarig för beslutet och därför vore det också bra om han besökte Åland för att visa att han tar politiskt ansvar för vad kommissionens har beslutat, skriver Torvalds i ett pressmeddelande.

 Nils Torvalds och hans åländska specialmedarbetare Anton Nilsson har kontaktat Karmenu Vellas stab för att informera om reaktionerna på Åland efter kommissionens besked .

Det är nu två veckor sedan som EU-kommissionen meddelade att man tänker att dra Finland inför EU-domstolen på grund av den åländska vårjakten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »