Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 december, 2016 - 14:08Uppdaterad: torsdag, 22 december, 2016 - 14:12
  • Finansminister Mats Perämaa, lib, stöder inte förslag nya regler för bolagsbeskattning. Foto: Tomas Tornefjell

Nej till nya skatteregler för bolag

Att intäkterna från samfundskatten för de åländska kommunerna minskar med 10-12 procent är inte bra, och därför stöder inte landskapsregeringen EU-kommissionens förslag om nya regler för bolagsbeskattning.

 Det är bra att EU vill motverka skatteflykt och aggressiv skatteplanering och underlätta gränsöverskridande verksamhet för företag, men att resultatet av de föreslagna åtgärderna blir lägre skatteinkomster gör att landskapet inte stöder förslaget. Det skriver finansminister Mats Perämaa, liberal, i ett utlåtande till finansministeriet. Landskapsregeringen menar också att de uträkningar av effekterna som gjorts är osäkra. Syftet med en gemensam bolagsskattebas är att ge företag ett enda regelverk för bolagsbeskattning inom EU, och ytterligare i en senare så kallad konsoliderad bolagsskattebas, att tilldela skatteintäkter till den plats där värdet skapas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »