Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 februari, 2011 - 11:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Nej till förlängning av täkttillstånd

Tillstånd för täktverksamhet förlängs av princip inte. Det beskedet ger landskapsregeringen till en markägare i Eckerö som vill förlänga det tioåriga tillståndet för en grus- och sandtäkt med ytterligare 5 år. De enda arbeten som är tillåtna efter att det första tillståndet gått ut är återställningsarbeten. När de är gjorda kan en anhållan om nytt täkttillstånd lämnas in. Det är beskedet från landskapsregeringen, som i det här fallet gör anspråk på bankgarantin om markägaren inte gör de återställningsarbeten som borde ha varit klara före årsskiftet. Orsaken till att täkttillstånd inte förlängs är att regelverket kan ha förändrats under tio år, kunskaperna om påverkan på miljön kan också ha ökat och tillgängliga tekniker utvecklats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »