Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 februari, 2010 - 11:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Nauclér om sjöfarten i riksdagen

Riksdagsledamot Elisabeth Nauclér deltog i diskussionen i riksdagen i går efter att statsministern hade upplyst riksdagen om regeringens politik 2009 och de viktigaste propositionerna. Hon poängterade att regeringen måste arbeta vidare för att förbättra konkurrenskraften för den finska och den åländska sjöfarten."Mellan år 2003 och 2007 flaggade finska fartyg ut till andra länder så att vi förlorade 1.500 arbetsplatser", sa Elisabeth Nauclér som också tog upp den tonnageskattelag som riksdagen antog i december. Hon tyckte den var ett steg i rätt riktning, men anser att fler åtgärder krävs. "Vi får inte glömma de rederier som inte kommer att omfattas av den nya lagen, passagerarfärjor och små rederier som skulle behöva få konkurrenskraftiga förutsättningar. Det finns i dag 3.500 anställda på de fartyg som nu ställs utanför reformen, låt oss inte riskera att förlora även dem", sa Elisabeth Nauclér i gårdagens riksdagsdebatt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »