Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 juni, 2010 - 14:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Nauclér i debatt om regeringsprogram

En ändring av självstyrelselagen tog Ålands riksdagsledamot Elisabeth Nauclér upp när riksdagen förra veckan (vecka 25) diskuterade regeringsprogrammet med nyvalde statsministern Mari Kiviniemi. Elisabeth Nauclér informerade om att landskapsregeringen tillsatt en parlamentarisk kommitté för att komma med ett förslag till reformering av självstyrelsen och att det sannolikt leder fram till en önskan från Åland om att en så kallad blandad kommitté, med representanter både för Åland och riket, tillsätts.- Förhoppningsvis för det självstyrelsen ett steg framåt och är därmed också till nytta för Finland, sa Elisabeth Nauclér i riksdagsdebatten.Hon påpekade också att Ålands befolkning i dag är 0,51 procent av hela landets, medan avräkningsbeloppet för de återburna skatterna, den så kallade klumpsumman, bara är 0,45 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »