Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 juni, 2019 - 11:17
  • Nu ställs förslaget på etapp 2 i Östra Föglö ut. Allmänheten kan komma med åsikter och anmärkningar.

Nästa steg i kortruttsprojektet bestämt

Nästa steg i landskapsregeringens kortrutt är bestämd. Förra veckan godkände landskapsregeringen vägplanen för etapp 1, en vägdragning mellan Brändöström och Sanda, på östra Föglö.

Man bestämde sig för att en ny bro ska byggas som ska ersätta den gamla bron över Brändöström som är en av de broar som nått slutet av sin livslängd och därför måste förnyas. Slitaget på bron kommar dessutom att öka i samband med utbyggnaden av kortruttsprojektet östra Föglö. Därtill behöver korsningen i Sanda byggas om för att göra den mer trafiksäker. Utöver det här bestämde landskapsregeringen att ställa ut ett förslag på etapp 2 i östra Föglö. Tanken här är att en ny förbindlese mellan Sommarö och nytt färjfäste i Hasterboda ska inrättas, och därmed förkorta färjepasset till Kökar. Vägplanen för etapp 2 finns utställd på landskapsregeringens elektroniska anslagstavla samt Föglö kommun fram till den 17 juli. Allmänheten kan nu ta del av planerna och komma med åsikter, påpekanden eller anmärkningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »