Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 februari, 2021 - 10:55Uppdaterad: fredag, 26 februari, 2021 - 12:12
  • Arkivbild: Robert Man´sén. Foto: Ulf Weman

Namninsamling överlämnad för att stanna i Lemland

82 personer har skrivit under en lista som har lämnats över till Lemlands kommun för att området bestående av Järsö/Nåtö ska fortsätta att vara en del av Lemlands kommun.

Tidigare har en grupp bestående av åtta personer tagit ett initiativ om att Järsö/Nåtö ska vara en del av Mariehamn. Landskapsregeringen har avvisat initiativet då det varit för få underskrifter för att inleda en kommunindelningsutredning. Det krävs att 20 procent av de röstberättigade invånarna står bakom en eventuell flytt för att det ska lyftas.

Vice ordförande för kommunstyrelsen i Lemland, Robert Mansén (C) säger att det är positivt att få in medborgaryttringar av det här slaget. De som lämnade över namninsamlingen om att vara kvar i Lemland meddelade att de var glada över att ha fått bra service genom åren.

Listan går nu till kommundirektören Julia Lindfors som bereder ärendet och för det vidare till kommunstyrelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »