Publicerad: onsdag, 13 juni, 2018 - 13:35, uppdaterad: onsdag, 13 juni, 2018 - 14:01

Nämnd vill höras om minnesmärke

Kultur- och fritidsnämnden i Mariehamn har hand om stadens konstverk och borde därför höras om planerna på ett minnesmärke som planeras i Esplanaden. Det anser nämnden som uppmanar stadsstyrelsen att höra den om planerna på det omdiskuterade minnesmärket över Gunnar Eklund.

En förening som består av tidigare anställda vid Viking Line vill sätta upp ett minnesmärke över Eklund som var en av initiativtagarna till färjtrafiken.

Enligt planerna ska minnesmärket placeras i Esplanaden och kultur- och fritidsnämnden anser att det är konstigt att den inte hörts i ärendet. Stadsstyrelsen godkände redan i februari att minnesmärket placeras i Esplanaden mitt emot Viking Lines kontor. I det beslutet sägs att infrastrukturnämnden kan besluta om upplåtande av allmän mark men att minnesmärken över enskilda personer bör underställas stadsstyrelsen.

Fler Nyheter

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.

Ge ditt barn 100 möjligheter

Kristina Henkel och Sofia Enros intervjuas av Tomas Tornefjell
När och hur bemöter vi barn ojämställt? Och hur påverkar det barnen? Det var ett par av de frågeställningar som berördes under Kristina Henkels föredrag Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2, som i går kväll arrangerades på Stadsbiblioteket i Mariehamn inom ramen för årets Pridefestival.