Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 juni, 2018 - 13:35Uppdaterad: onsdag, 13 juni, 2018 - 14:01

Nämnd vill höras om minnesmärke

Kultur- och fritidsnämnden i Mariehamn har hand om stadens konstverk och borde därför höras om planerna på ett minnesmärke som planeras i Esplanaden. Det anser nämnden som uppmanar stadsstyrelsen att höra den om planerna på det omdiskuterade minnesmärket över Gunnar Eklund.

En förening som består av tidigare anställda vid Viking Line vill sätta upp ett minnesmärke över Eklund som var en av initiativtagarna till färjtrafiken.

Enligt planerna ska minnesmärket placeras i Esplanaden och kultur- och fritidsnämnden anser att det är konstigt att den inte hörts i ärendet. Stadsstyrelsen godkände redan i februari att minnesmärket placeras i Esplanaden mitt emot Viking Lines kontor. I det beslutet sägs att infrastrukturnämnden kan besluta om upplåtande av allmän mark men att minnesmärken över enskilda personer bör underställas stadsstyrelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »