Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 december, 2018 - 11:50
  • Infrastrukturnämnden diskuterade husbilar. Arkivfoto: Axel Eriksson.

Nämnd förbjuder inte friparkering för husbilar

Det är inte ändamålsenligt att införa förbud mot fricamping i Mariehamn. Det anser infrastrukturnämnden med anledning av en motion som liberalen John Holmberg med flera lämnade in till staden i mars.

I stället har nämnden bestämt att staden på sin hemsida i första hand ska hänvisa husbilar till stadens camping, samt att markenheten ska komplettera med information om lämpliga parkeringsplatser där husbilar kan stå. Man ska också tydligare informera om latrinmottagningsplatsen norr om Shell.

Infrastrukturnämnden beslöt också att avslå ett rättelseyrkande från Rundbergs bil och service som tycker att infartens mått vid den så kallade Tvättgatan borde breddas till 16 meter istället för 12 meter som den är i dag. Nämnden beslöt med rösterna fyra mot tre också att en skylt bör sättas upp så att stora fordon som kommer från macken förbjuds att svänga höger då de passerat Tvättgatan.
 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »