Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 augusti, 2019 - 13:23Uppdaterad: fredag, 23 augusti, 2019 - 17:06
  • Andelsbanken för Ålands vd Johnny Nordqvist. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Något sämre resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Ålands rörelsevinst uppgick till 2,6 miljoner euro under årets sex första månader, vilket är något sämre än samma period ifjol.

Det visar bankens halvårsrapport. I rapporten framgår att antalet ägarkunder fortsätter att öka och man har som mål att nå 8 000 ägarkunder innan årsskiftet.

- Utvecklingen har gjort avtryck i våra intäkter och såväl räntenettot som nettoprovisionsintäkterna visar god trend, meddelar Andelsbanken för Åland.

Banken meddelar även att man under årets första halva sett en ökad osäkerhet över den allmänna ekonomiska utvecklingen och att omvärlden har präglats av handelskonflikter och en geopolitisk oro, men att man redan nu sett konkreta tecken på avmattning.

Vad beträffar den åländska konjunkturen så ser man att de åländska hushållen i stort sett är välmående. En stark arbetsmarknad i kombination med låga räntör gör att kreditkvaliteten är god på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »