• Andelsbanken för Ålands vd Johnny Nordqvist. Arkivfoto: Owe Sjöblom.
Johnny Nordqvist om delårsrapporten:
Publicerad: fredag, 23 augusti, 2019 - 13:23, uppdaterad: fredag, 23 augusti, 2019 - 17:06

Något sämre resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Ålands rörelsevinst uppgick till 2,6 miljoner euro under årets sex första månader, vilket är något sämre än samma period ifjol.

Det visar bankens halvårsrapport. I rapporten framgår att antalet ägarkunder fortsätter att öka och man har som mål att nå 8 000 ägarkunder innan årsskiftet.

- Utvecklingen har gjort avtryck i våra intäkter och såväl räntenettot som nettoprovisionsintäkterna visar god trend, meddelar Andelsbanken för Åland.

Banken meddelar även att man under årets första halva sett en ökad osäkerhet över den allmänna ekonomiska utvecklingen och att omvärlden har präglats av handelskonflikter och en geopolitisk oro, men att man redan nu sett konkreta tecken på avmattning.

Vad beträffar den åländska konjunkturen så ser man att de åländska hushållen i stort sett är välmående. En stark arbetsmarknad i kombination med låga räntör gör att kreditkvaliteten är god på Åland.

Fler Nyheter

Viking Line ber om ursäkt till strandade resenärer

Eleonora Hansi:
De resenärer som missade m/s Rosella kommer att bli kompenserade, enligt Eleonora Hansi, informationschef på Viking Line Sverige.

Jurmo färjfäste byggs säkrare

Jurmo färjfäste ska byggas om och landskapsregeringen har beslutat beställa projekteringstjänster av det svenska företaget WSP Sverige AB för detta.

Misstänkte mannen för knivdådet satt på fri fot

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Den man som misstänks för knivdådet i Mariehamn under natten till lördag har nu satts på fri fot. Enligt förundersökningsledare Christoffer Ahlfors utreder polisen ärendet som grov misshandel.

Göran Persson lämnar Wiklöf Holding

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Göran Persson avslutar nu sitt uppdrag som styrelsemedlem i Wiklöf Holding. Anders Wiklöf , ägare och styrelseordförande i Wiklöf Holding, berättar att bakgrunden är en upplevd intressekonflikt inom banksektorn.

Ålands Sjötrafik vann passbåtsanbud

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands Sjötrafik Ab kör passbåtstrafiken i Ålands södra skärgård under 2020-2022.

Körförbud och böter för fortkörare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En fordonsförare färdades med en överhastighet om 37 km/h vid Färjsundet i Saltvik under natten till söndag.

"Skynda långsamt med kommunreformen"

Hela nyhetsinslaget med Camilla Andersson och Gustav Blomberg:
-Skynda långsamt med kommunreformen. Det anser Camilla Andersson , Getas kommunstyrelseordförande.

Passagerare missade M/S Rosella – bussen dök upp för sent i Cityterminalen

Therese Söderlund var en av passagerarna som tvingades boka om sin resa.
Flera Viking Line-passagerare missade söndagens eftermiddagsavgång med M/S Rosella från Kapellskär till Mariehamn. Detta på grund av att endast en buss dök upp vid Cityterminalen i Stockholm för vidare färd mot Kapellskär.

Nära köra på fotgängare – smet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ett motorfordon körde av Österleden och in på cykel- och gångbanan på dess östra sida där fotgängare befann sig. Olyckan var nära, föraren smet och polisen söker nu vittnen.