• Andelsbanken för Ålands vd Johnny Nordqvist. Arkivfoto: Owe Sjöblom.
Johnny Nordqvist om delårsrapporten:
Publicerad: fredag, 23 augusti, 2019 - 13:23, uppdaterad: fredag, 23 augusti, 2019 - 17:06

Något sämre resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Ålands rörelsevinst uppgick till 2,6 miljoner euro under årets sex första månader, vilket är något sämre än samma period ifjol.

Det visar bankens halvårsrapport. I rapporten framgår att antalet ägarkunder fortsätter att öka och man har som mål att nå 8 000 ägarkunder innan årsskiftet.

- Utvecklingen har gjort avtryck i våra intäkter och såväl räntenettot som nettoprovisionsintäkterna visar god trend, meddelar Andelsbanken för Åland.

Banken meddelar även att man under årets första halva sett en ökad osäkerhet över den allmänna ekonomiska utvecklingen och att omvärlden har präglats av handelskonflikter och en geopolitisk oro, men att man redan nu sett konkreta tecken på avmattning.

Vad beträffar den åländska konjunkturen så ser man att de åländska hushållen i stort sett är välmående. En stark arbetsmarknad i kombination med låga räntör gör att kreditkvaliteten är god på Åland.

Fler Nyheter

Åland fortfarande coronafritt

Nyhetsnotisen i ljudformat
Provresultatet från patienten som testades för coronaviruset var negativt, skriver ÅHS i ett pressmeddelande.

Presidenten har godkänt det nya ekonomiska systemet

Nyhetsnotisen i ljudformat
Nu har president Sauli Niinistö godkänt det nya ekonomiska systemet för Åland. Det skriver Ålands riksdagsledamot Mats Löfström i ett pressmeddelande.

Fiskodlingar ska kunna utvecklas menar hållbarhetsministern

Nyhetsnotisen i ljudformat
- Landsskapsregeringens inställning är att fiskodlingar ska kunna utvecklas. Att fiskodlingsindustrin ska ta sitt ansvar mer och delta mer aktivt i arbetet för att Östersjön ska må bättre. Detta säger hållbarhetsminister Alfons Röblom.

Samlingshuset i Jomala försenas ännu mer

Dennis Jansson, ordförande för byggnadskommittén
Det senaste beskedet från Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab är att husets färdigställandetid har ändrats från vecka 9 till den 30 mars i år. Det framgår av protokollet från dagens möte med byggnadskommittén.

Landskapsläkaren: ”Risken för smittspridning på Åland är fortsatt låg”

Här kan du lyssna på hela presskonferensen:
Den allmänna risken för en smittspridning är låg på Åland i nuläget och gemene man behöver inte vara orolig, enligt Knut Lönnroth, landskapsläkare.

Direktsändning: Ålands beredskap för coronavirus

Direktsändningen är avslutad.

Oasen vill satsa mer på kvalité och utveckling

Oasen boende och vårdcenter, tidigare De gamlas hem, vill rekrytera en vårdkoordinator till slutet av mars.

Åtalas för att ha hotat flickvän med gevär

Mannen ska ha misshandlat och hotat sin flickvän med ett hagelgevär. Rättegången ägde rum på torsdagen i Ålands tingsrätt.

Sottunga utreder ny butik

Ett invånarinitiativ har inkommit till Sottungas kommunstyrelse med avsikten att bilda ett bolag för att driva butiksverksamhet i hamnen. Bakom initiativet står Tom Spennert.