Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 juni, 2019 - 07:47Uppdaterad: måndag, 17 juni, 2019 - 07:49

Åt för mycket svamp - togs av polisen

Polisen meddellar att man under helgen fick en anmälan om en person som ätit svamp som innehåller narkotikaklassade substanser.

Personen hade ätit lite för mycket svamp med följden att en så kallad "snedtripp" uppstod. Personen befann sig på en otillgänglig plats i Mariehamn och anmälaren hade ingen möjlighet att själv få bort personen från platsen. En polispatrull fick bära ner personen till en väntande ambulans. Sjukvårdspersonal tog sedan hand om personen, och hen fick nyktra till under kontrollerade former. Att bruka narkotika är olagligt, men om man misstänker att en persons hälsotillstånd håller på att förvärras till följd av brukandet ska man ändå inte tveka att ringa 112.

Under natten till måndag har böter delgivits för fyra olika brott: straffbart bruk av narkotika, utlänningsförseelse, olovlig körning och trafikförseelse då föraren till moped saknade hjälm.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »