Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 september, 2018 - 07:21

Motioner om trafik och skola i södra Mariehamn

Obunden samling vill att staden och landskapsregeringen ser över trafiksituationen vid Västra Ytternäsvägen i Mariehamn så att trafiken löper bättre och att trafiksäkerheten för bilister, cyklister och gångtrafikanter höjs i området.

 Partiet har lämnat in en motion om det här till stadsfullmäktige. Partiet poängterar att trafiken till och från Västra Ytternäsvägen från Segelmakargatan har ökat kraftigt det senaste året. De menar att det södra korsningsområdet där Segelmakargatan ansluter till Västra Ytternäsvägen intill Måsvägen i dag är problematisk.

Obundna lämnade också in en motion om att Ytternäs skola snarast borde byggas ut med minst två-tre klassrum eftersom södra Mariehamn är det område som växer snabbast i staden. De skriver att Horelliområdet inklusive Lotsgatan och Segelmakargatan har gjort att Ytternäs skolas klassrum inte räcker till. Idag hyr staden in moduler för att klara kapaciteten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »