Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 november, 2021 - 14:22Uppdaterad: tisdag, 23 november, 2021 - 15:31

Möjligheten att Finnair utökar turer är liten

Sannolikheten att Finnair flyger fler turer än de två planerade mellan Mariehamn och Helsingfors efter den 1 april är mycket liten.

Det här är beskedet som riksdagsledamot Mats Löfström fått av Finnairs vd Topi Manner.
Förra veckan meddelade landskapsregeringen att ytterligare diskussioner ska hållas med Finniar efter årsskiftet och då var tongångarna positiva, men budskapet från riksdagsledamoten är inte detsamma.

- När vi träffades förra veckan sades det att från kommersiell sida finns det inte möjlighet att utöka trafiken, säger Mats Löfström.

I turlistan som gäller just nu finns trafik fyra dagar i veckan mellan Mariehamn och Helsingfors, men efter den 1 april bantas det ner till två turer i veckan, en på fredagar och en på söndagar.
- Nu behöver vi politiker diskutera med näringslivet och Visit Åland om hur vi ska gå vidare för att hitta en lösning så att vi får en flygtrafik till huvudstaden som fyller det behov som finns, säger Mats Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »