Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 september, 2011 - 08:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Moderaterna: bygg broar i skärgården

Moderaterna vill satsa på infrastrukturen i skärgården genom att bygga fasta förbindelser som vägar och broar mellan öarna. På de ställen där det inte går att bygga ut fasta förbindelser ska kortruttsfärjor trafikera. -På det viset ska man minska skärgårdsbornas beroende av tidtabeller och göra det möjligt för dem att förflytta sig när de vill, säger Björn Geelnard som sitter i den arbetsgrupp som tagit fram moderaternas skärgårdspolitiska program. Det handlar dels om att skapa en bättre förbindelse till fasta Åland genom en fast förbindelse mellan Lumparland och Föglö, men moderaterna vill också förbättra kommunikationerna mellan skärgårdsöarna. Satsningen skulle kosta 160 till 170 miljoner euro, men enligt moderaterna skulle man spara mycket pengar på att ta bort långrutterna som är dyra i drift.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »