• Moderat samling presenterade sin första omgång med kandidater. Tomas Tornefjell.
  • Från vänster Henrik Boström, Annika Eriksson och John Hilander. Foto: Tomas Tornefjell
Kandidaterna Wille Valve, Annika Eriksson och John Hilander:
Längre inslag om moderaternas kandidater från Åland Idag:
Publicerad: torsdag, 8 augusti, 2019 - 15:51, uppdaterad: torsdag, 8 augusti, 2019 - 17:27

Moderat samling presenterade kandidater

I dag presenterade Moderat samling för Åland sina första kandidater till lagtings- och kommunalvalet. Partiet har i dagsläget 22 kandidater för lagtinget och 36 för kommunalvalet.

I dag lyfte man fram John Hilander, Susanne Fagerström, Anthonio Salminen, Peter Enberg, Henrik Boström, Nina Lindfors, Annika Eriksson, Fredrica Stenroos och moderaternas vice ordförande Wille Valve.

-Det finns ett intresse för att engagera sig i politiken. Det som bekymrar mig är att intresset för kommunalpolitiken tycks minska, bland annat på grund av det rådande debattklimatet, säger Wille Valve.

Annika Eriksson från Mariehamn ställer upp i båda valen och hon vill jobba för en hög kvalitet inom sjukvården.

-Ett förebyggande arbete mot drogmissbruk är också en viktig fråga för mig.

 

 

 

Fler Nyheter

MSÅ kritiserar planer för kommunreform och kortrutt

Tage Silander:
Hanteringen av kommunreformen och kortrutten i finans- och näringsutskottets utlåtandet över budgeten för år 2020 är problematiska för regeringspartiet Moderat samling. Det framkom under lagtingsdebatten i går. Tage Silander (MSÅ) efterlyste en tidsmässig ram för när kommunsammanslagningarna ska vara genomförda.

Dagsböter för ärekränkning

Dagsböter på sammanlagt 945 euro. Det blev straffet för en man som i Ålands tingsrätt stått åtalad för ärekränkning.

MGF har hittat tomt för ny hall

Mariehamns gymnastikförening kommer förhoppningvis att lämna Mariehamn och börja bygga en hall på en privat tomt i Möckelö i Jomala. Tomten som MGF tittat på är tillräckligt stor för deras tilltänkta hall som är 2000 kvm plus parkeringsplatser.

Olaga hot och grovt rån

Tomas Tornefjell rapporterar:
I dag inleddes en rättegång i Ålands tingsrätt där sammanlagt 12 personer står åtalade. Bland åtalspunkterna återfinns bland annat grovt rån olaga hot och misshandel. Dagens första mål ställdes in eftersom den åtalade inte dök upp.

Farmaravtal mellan IFK och JIK fortlöper

IFK Mariehamn och Jomala IK har ett muntligt avtal att fortsätta sitt farmaravtal även nästa år. Ett farmaravtal innebär att en spelare från till exempel JIK kan spela för IFK Mariehamn och vice versa, inom ramen för det regelverk som finns när det gäller farmaravtal.

Sunds kommundirektör slutar

Jens Andersén:
Sunds kommundirektör Jens Andersén slutar. Kommunfullmäktige beslutade igår att bevilja hans ansökan om att entledigas från sitt uppdrag då han vill söka sig nya utmaningar i arbetslivet.

Fängelse efter båtkrock med bropelare

Nyhetsnotisen i ljudform:
En man i 20-årsåldern framförde i somras en fritidsbåt trots att han hade 2,42 promille alkohol i blodet. Han döms nu av Ålands tingsrätt för sjöfylleri och sjötrafikbrott till ett villkorligt fängelsestraff i tre månader.

Landskapet ny medlem i internationellt hållbarhetsnätverk

Nyhetsnotisen i ljudform:
Landskapet har nu godkänts som medlem i det internationella hållbarhetsnätverket Regions 4 Sustainable Development.

Det finns över 16.000 bostäder

Vid senaste årsskiftet fanns närmare 16.400 bostäder på Åland och 14.000 är stadigvarande bebodda. Det visar statistik från Åsub.