• Våldsbrottet igår kväll i Strandnäs, som vi rapporterade om i morse, rubriceras som grov misshandel och en person är gripen. Foto: Ida Jansson.
Publicerad: fredag, 10 augusti, 2018 - 11:31, uppdaterad: fredag, 10 augusti, 2018 - 12:03

Misstankar om grov misshandel i Johannebo

Pådraget i Strandnäs igår kväll handlade om en misshandel i Johannebo, Mariehamn.

I ett pressmeddelande skriver polisen att det anmäldes om ett pågående slagsmål strax efter klockan 21 igår. I närheten av Gringo Pizza & Grill påträffades en man, som misstänks ha misshandlat en annan man strax före.

I detta skede är det oklart hur och var misshandeln skedde och om något redskap användes. I området hittades dock två eggvapen som omhändertogs av polisen för undersökning.

Målsäganden åkte ambulans till akuten för kontroll och dokumentation av skador. Den misstänkte greps på platsen och kommer förhöras under dagen eller helgen. Under förmiddagen har vittnen förhörts och man har gjort teknisk undersökning på platsen. Utredningen fortsätter och flera förhör kommer att göras. Ärendet rubriceras som grov misshandel.

Fler Nyheter

Inflyttning gav tillskott bland yngre

Under 2017 ökade Ålands befolkning med 275 personer och var vid det årets slut 29.489 personer, det visar statistiken från Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub.

Ovanligt stort budgetunderskott för Sottunga

Björn Rönnlöf intervjuas av Tomas Tornefjell
Sottunga kommunstyrelses budgetförslag för 2019 visar ett underskott på närmare 130.000 euro. -Det ovanligt stora underskottet beror på att kommunens landskapsandelar har minskat med över 40 procent, vilket fulltständigt slår hål på vår ekonomi. Det säger kommunstyrelsens ordförande Björn Rönnlöf.

Delgeneralplan för Bomarsund-Prästö ställs ut

Ett förslag till ändring av delgeneralplan för Bomarsund-Prästö ställs nu ut till och med den 25 januari 2019.

Toivonen polisanmäler 11 personer

Stephan Toivonen, Åländsk demokrati, har i dag polisanmält 11 personer för falsk angivelse med yrkan på straff och ett skadestånd på 40.000 euro.

Läget lugnt för Haraldsbyfabrikens framtid

Fabrikschef Christer Söderström intervjuas av Martina Eriksson
-Vi behöver inte längre gå runt och fundera på om vi ska läggas ner, idag anses vi som en duktig del av Orkla. Det säger Christer Söderström som är fabrikschef för chipsfabriken i Haraldsby.

Tillägg för omsorg i Lumparland

Kommunfullmäktige i Lumparland har nu godkänt ett tilläggsanslag på drygt 53.000 euro som socialnämnden hade äskat om.

Svar om övergödda träsket Träsk

Utbyggnaden av avloppsledningsnätet i Sund är ett sätt att förbättra situationen i det övergödda träsket Träsk. Det framgår av kommunstyrelsens svar på en skrivelse där kommunen uppmanas engagera sig i ärendet.

”Det brinner i knutarna"

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Nina Smeds
Fortfarande finns ingen färdig proposition, det vill säga ett förslag, till nytt ekonomiskt system för Åland. -Men det brinner i knutarna, säger lantrådet Katrin Sjögren (Lib).

Tufft för stadens köpmän

Michele Ferrari och Jonathan Käld
Det blev en en lång diskussion på FB-gruppen Åland ekonomi efter lantrådet Katrin Sjögrens inlägg om situationen för stadens köpmän.