• Våldsbrottet igår kväll i Strandnäs, som vi rapporterade om i morse, rubriceras som grov misshandel och en person är gripen. Foto: Ida Jansson.
Publicerad: fredag, 10 augusti, 2018 - 11:31, uppdaterad: fredag, 10 augusti, 2018 - 12:03

Misstankar om grov misshandel i Johannebo

Pådraget i Strandnäs igår kväll handlade om en misshandel i Johannebo, Mariehamn.

I ett pressmeddelande skriver polisen att det anmäldes om ett pågående slagsmål strax efter klockan 21 igår. I närheten av Gringo Pizza & Grill påträffades en man, som misstänks ha misshandlat en annan man strax före.

I detta skede är det oklart hur och var misshandeln skedde och om något redskap användes. I området hittades dock två eggvapen som omhändertogs av polisen för undersökning.

Målsäganden åkte ambulans till akuten för kontroll och dokumentation av skador. Den misstänkte greps på platsen och kommer förhöras under dagen eller helgen. Under förmiddagen har vittnen förhörts och man har gjort teknisk undersökning på platsen. Utredningen fortsätter och flera förhör kommer att göras. Ärendet rubriceras som grov misshandel.

Fler Nyheter

Het debatt i lagtinget om Ålands 10 miljoner

Vice lantråd Camilla Gunell och oppositionens Harry Jansson
Blir det tio miljoner eller inte? Den frågan ställdes många gånger av oppositionen när ändringen av självstyrelselagen debatterades i lagtinget.

Snabbuss mellan Godby och Mariehamn kan bli verklighet

Röde orms vd Uffe Grüssner
Ålandsbussen ab, ett dotterbolag till bussbolaget Röde orm ab, ansöker om att få starta en ny busslinje mellan Mariehamn och Godby.

Den åländska vårjakten tas upp i EU-domstolen

Jaktförvaltare Robin Juslin
Landskapsregeringen har mottagit en skrivelse från den Europeiska unionens domstol där landskapsregeringen får möjlighet att bemöta kommissionens talan gällande vårjakten på guding.

ÅMHM om Gästhem Kronan: ”Måste åtgärdas”

ÅMHM har tagit ett beslut i frågan om Gästhem Kronan, där man hittat mikrober som indikerat fuktskada.

Stefan Aspberg är projektledare för 100-årsjubiléet

Stefan Aspberg från Sverige har utsetts till projektledare för självstyrelsens 100-årsfirande.

Extra stängsel blev lösningen för grisbönder

Grisbönderna Ronja Brenner och Andreas Nordlund:
Med ett nytt stängsel kan grisarna på Nygårds fortsätta att böka utomhus i Sundsskogarna, utan risk för att smittas av svinpest eller bryta mot EU:s regler.

Man dömd för drograttfylleri

En 32-årig man dömdes i fredags i Ålands tingsrätt för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Böter för att ha kört påverkad av amfetamin

En 26-årig kvinna dömdes nyligen av Ålands tingsrätt för straffbart bruk av narkotika och rattfylleri, till 26 dagsböter på totalt 1.690 euro för att ha kört bil påverkad av amfetamin.

Överkonsumtion en stor miljöbov i garderoben

Textil- och hållbarhetsexpert Anna-Lisa Persson berättar mera:
Textil- och klädkonsumtionen ökar ständigt i vår del av världen och i takt med det blir kläderna ofta bara billigare. Hållbarhet inom textilier var temat i lördags när textil- och hållbarhetsexperten Anna-Lisa Persson besökte Åland och föreläste kring siffror och myter om textil.