• Våldsbrottet igår kväll i Strandnäs, som vi rapporterade om i morse, rubriceras som grov misshandel och en person är gripen. Foto: Ida Jansson.
Publicerad: fredag, 10 augusti, 2018 - 11:31, uppdaterad: fredag, 10 augusti, 2018 - 12:03

Misstankar om grov misshandel i Johannebo

Pådraget i Strandnäs igår kväll handlade om en misshandel i Johannebo, Mariehamn.

I ett pressmeddelande skriver polisen att det anmäldes om ett pågående slagsmål strax efter klockan 21 igår. I närheten av Gringo Pizza & Grill påträffades en man, som misstänks ha misshandlat en annan man strax före.

I detta skede är det oklart hur och var misshandeln skedde och om något redskap användes. I området hittades dock två eggvapen som omhändertogs av polisen för undersökning.

Målsäganden åkte ambulans till akuten för kontroll och dokumentation av skador. Den misstänkte greps på platsen och kommer förhöras under dagen eller helgen. Under förmiddagen har vittnen förhörts och man har gjort teknisk undersökning på platsen. Utredningen fortsätter och flera förhör kommer att göras. Ärendet rubriceras som grov misshandel.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.