Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 augusti, 2011 - 16:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Missnöje med butiksutbud i centrum

Ålänningarna är missnöjda med butiksutbudet och affärernas öppettider i Mariehamns centrum. Det visar en undersökning där 700 personer i Mariehamn intervjuats. Undersökningen är en del av det EU-finansierade projektet "Ett livskraftigt Centrum" där syftet är att utveckla Mariehamns stadskärna och göra den mer attraktivt. Att många är missnöjda med butiksutbud och öppettider var väntat enligt Lars Backemar, som är konsult och sitter i arbetsgruppen för projektet. -Däremot är det mer överraskande att 75 procent av de tillfrågade var nöjda med utbudet av parkeringsplatser när man hör att många klagar på just det, menar Lars Backemar. I höst ska projektets arbetsgrupp formulera en projektplan för hur man ska utveckla Mariehamns centrum och den ska sedan presenteras för politikerna. Man ska också tillsätta en arbetsgrupp som ska jobba vidare med att göra Mariehamns centrum livskraftigt även när projektet är avslutat om tre år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »