Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 26 maj, 2019 - 13:50

Misshandel, rattfylla och mer sysselsatte polisen

Polisen meddelar i ett pressmeddelande att det fanns en hel del som sysselsatte ordningsmakten under kvällen och natten mellan lördag och söndag.

Polisen fick en anmälan om pågående misshandel på en festlokal ute på landsbygden. Polisen begav sig till platsen och kunde där emottag uppgifter ifrån målsägande i ärendet. Misstänkte hade avvikit men kunde identifieras. Ärendet utreds som misshandel.

Polisen fick en anmälan om en singelolycka avkörning med personbil i Lemland, trafikkontrollplatsen. Anmälare hade observerat att en personbil låg nere i diket och hade gått för att kontrollera. I personbilen satt en person vid medvetande, väl när anmälaren skulle öppna förardörren kändes en kraftig lukt av alkohol, anmälaren tog då nycklarna ur nyckellåset för att förhindra fortsatt körning. Väl när polisen var på plats så fick föraren lov att avlägga ett utandningsprov i polisens alkometer som gav ett positivt utslag på 0,88 mg/l, man kunde dessutom i fordonet påträffa läkemedel för vilket i kombination med alkohol kan ha en väldigt negativ effekt på ens körförmåga. Föraren fördes därefter med ambulansen till akuten för observation, väl där delgavs personen ett intermistiskt körförbud samt misstanke om grovt rattfylleri.

Polisen fick uppgifter om att en aggressiv och hotfull person skulle gå runt med på en självserveringsmack i Jomala och hotade där andra bilister som ämnade tanka sina bilar. Polisen begav sig till den aktuella händelseplatsen, men kunde inte påträffa någon person.

Polisen kallades till en nattklubb där ordningsvakter önskade hjälp med en aggressiv överförfriskad gäst. Personen hade i samband med avlägsnande ifrån området gjort motstånd mot ordningsvakterna och då blivit belagd med handfängsel. Personen aggressiva beteende fortsatte när polisen tog över och man beslutade sig således för att gripa personen på basen av polislagen. Personen kommer att delges bötesföreläggande för motstånd mot person som upprätthåller ordningen såväl som motstånd mot polisen.

Polisen övervakade den allmänna ordningen och säkerheten i samband med att krogarna stängde. Polisen kunde observerade på avstånd en pågående misshandel där en mansperson sparkade på en annan mansperson som låg ner. Gärningsspersonen observerade att polisen var på intågande och avbröt misshandel och försökte istället att springa därifrån. Personen blev fasttagen efter en mindre löpningstur och greps såsom misstänkt för grov misshandel. En ambulans tillkallades och målsägande fördes till akuten.

Polisen tillkallades till Ålands central sjukhus då en kraftigt berusad patient störde ordningen inne på akuten. Personen gick runt, ropade, gestikulerade vilt och störde andra patienter såväl som personal på platsen. Personen vägrade lugna ner sig samt kunde knappt stå på benen. Polisen tog beslut om att gripa personen på basen av polislagen.

En sömngångare tog kontakt med polisen då denne gått i sömnen och låst ut sig ifrån sin lägenhet, utan vare sig kläder, nycklar eller mobiltelefon. Polisen hjälpte och såg till att personen kom in i värmen igen till sin lägenhet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »