Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 maj, 2010 - 16:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Mise vill ha svar om producentansvar

Nu måste miljöminister Katrin Sjögren ge ett besked. Blir det påföljder för företag som struntar i att följa lagen om producentansvar för förpackningar eller inte? Ålands miljöservice, Mise, kräver nu svar av landskapsregeringen innan vårstämman den 27 maj, annars kommer styrelsen att föreslå att Mise upphör med att samla in förpackningsmaterial till återvinning. I ett brev till landskapsregeringen konstaterar Mise att Geta kommun efter utträdet ur Mise upphört med att samla in de flesta förpackningsmaterialen. Och detta har Geta gjort utan några påföljder från landskapsregeringen, utan tvärtom med ekonomiskt stöd av landskapet. Miljöminister Katrin Sjögren lovade för två år sedan både morot och piska för att få producentansvaret för förpackningar att fungera. Moroten var landskapsstöd för att bilda en producentorganisation, men piskan, möjlighet att utdöma vite, saknas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »