Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 maj, 2022 - 06:15Uppdaterad: onsdag, 18 maj, 2022 - 09:08
  • Rederi ab Eckerö har ökande volymer. Arkivbild.

Minus för Rederi ab Eckerö under första kvartalet

Det första kvartalet det här året visar ett rörelseresultat på minus 5,6 miljoner euro för rederi ab Eckerö, det är 200.000 euro större förlust jämfört med motsvarande period i fjol.

Rederiet har fått stöd från staten för trafikplikten och det räddar resultatet till en del, utan stödet var rörelseresultatet minus 8,5 miljoner euro. Omsättningen för perioden var 29 miljoner och det steg rejält från samma period 2021 som var 18,5 miljoner euro. Koncernen hade drygt 352.000 passagerare på fartygen att jämföra med drygt 136.000 passagerare samma period i fjol.

Det andra kvartalet har börjar med att passagerar- och fraktvolymer som liknar hur det såg ut innan pandemin, vilket indikerar god marknadspotential för resten av året, skriver koncernen i sin översikt, men kriget i Ukraina och höga bunkerpriser skapar osäkerhet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »