Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 juni, 2010 - 16:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Minister säger nej till fler revisorer

Det blir inga fler revisorstjänster vid landskapsregeringen, trots att resursbristen är uppenbar. Det slår finansminister Mats Perämaa fast. Som Ålands radio kunde berätta i går har nu ledande revisor Johan Kihlman sagt upp sig efter bara tre månaders anställning. Han tycker sig inte kunna göra ett tillräckligt bra jobb när det enda han och den andra anställda på byrån hinner med är EU-projekten. Men inte heller Mats Perämaa är nöjd med att internrevisionen inte hinner med jobbet.- Vi har en omorganisering på gång där internrevisionen sammanslås med de politiskt tillsatta landskapsrevisorerna. Det är inte lämpligt att tillsätta nya tjänster före det, säger Mats Perämaa.Tidigast nästa år kan omorganisationen av internrevisionen inledas. Till att börja med skall nu en ny ledande revisor anställas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »