Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 juni, 2021 - 20:17Uppdaterad: fredag, 4 juni, 2021 - 06:50
  • Harry Jansson tog beslutet som tjänstemannen reserverade sig mot. Arkivfoto.
  • Jordförvärvstillståndet gäller en tomt i Sund. Arkivfoto.

Minister och tjänsteman oeniga när jordförvärvstillstånd gavs

- Det är ytterst ovanligt att en tjänsteman reserverar sig mot ett sådant beslut, men det är ju tjänstemännens roll att agera enligt regelverket.
Det säger kansliminister Harry Jansson (C) om att den tillfälligt förordnade utredaren Ellinore Lindberg reserverat sig mot beslutet att bevilja jordförvärvstillstånd för en fastighet i Sund.

Det handlar om en obebyggd fastighet på 4385 kvadratmeter som är belägen inom ett detaljplanerat område. Köparen har inte hembygdsrätt, men har bott på Åland sedan december 2019.

- Det har tidigare beviljats tillstånd för grannfastigheten och jag anser att vi inte kan ta ett annat beslut i detta fall, eftersom alla sökande ska behandlas lika, säger Harry Jansson.

Utredaren Ellinore Lindberg har reserverat sig mot beslutet med motiveringen att sökande tidigare fått avslag och att ärendet därför inte borde ha prövats på nytt.

 

 

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »