Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 september, 2020 - 05:52Uppdaterad: tisdag, 22 september, 2020 - 05:52
  • Annette Holmberg-Jansson Foto: Johan Ågren

Minister förtydligar uttalande om lagar

Social- och hälsominister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) sade i en intervju i svenska Yles Tv-nytt i går att det inte alltid är med lag och förordning man får bra resultat, med anledning av det olagliga besöksförbudet på äldreboenden.

Annette Holmberg-Jansson förtydligar till Ålands radio att hon inte förespråkar att man inte ska följa lagar.

- Det jag menar är att det inte är alltid man når de bästa resultaten genom att förbjuda saker och ting, ibland måste man lita på de som är i verksamheten. De kommer oftast på de fiffiga lösningarna säger hon.

Åland har haft starka rekommendationer som ålänningarna följt trots att det bara varit rekommendationer och inte varit förbud i lag. Annette Holmberg-Jansson tror att det är en av orsakerna till att Åland klarat sig bra. Att införa besöksförbud vid äldreboenden visade sig strida mot lagen. .

-På det sättet borde det ha gjorts en ändring i lagen, för vi vill ju värna om dem som är sköra, säger Annette Holmberg-Jansson.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »