Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 mars, 2019 - 15:41Uppdaterad: tisdag, 19 mars, 2019 - 17:19
  • Camilla Gunell är positiv till bussar som går på fiskdiesel men kan inte uttala sig om hurvida det skulle vara möjligt med en ny rutt Mariehamn-Godby. Foto: Emma Lindvall.

Miljöministern vill satsa på bättre kollektivtrafik

I går berättade vi att bussbolaget Röde Orm har ansökt hos landskapsregeringen om att starta en snabblinje mellan Mariehamn och Godby med buss.

Deras förslag är att linjen ska köras med deras bussar som drivs med fiskdiesel. På det sättet så blir det en miljöåtgärd om man får ner antalet bilar som kör mellan Godby och stan varje dag.

- Jag tar tacksamt emot alla goda förslag. På sikt ska vi ha bättre kollektivtrafik på Åland, säger miljöminister Camilla Gunell.

Hon säger att upphandlingar alltid måste göras och att ett bussbolag inte kan få förtur före något annat. En förändring för framtiden är att det ska komma en ny kollektivtrafiklag och att det då kommer att finnas en gemensam myndighet för kollektivtrafik som gör alla upphandlingar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »