Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 juli, 2020 - 12:45Uppdaterad: onsdag, 8 juli, 2020 - 12:45
  • Tobias Pötzsch. Foto: Johan Ågren, ÅRTV

"Migranter på Åland mer samhällskritiska"

En doktorsavhandling som undersöker hur vuxna migranter inkluderas socialt visar att migranter på Åland är mer kritiska mot samhället och anser sig vara i en skild bubbla.

Det är doktoranden och lektorn i socialt arbete, Tobias Pötzsch, som samlat in material genom intervjuer med både personal och migranter vid olika utbildningar i Finland och Kanada mellan åren 2015-2017. Programmet svenska för inflyttade vid Medis i Mariehamn är en av utbildningsprogrammen som har undersökts till studien.

- Jag trodde det skulle vara lättare för migranter på Åland att ta del av det åländska samhället då Medis är belägen mitt i staden, säger Tobias Pötzsch.

Att ordna praktikplatser för migranter visade sig också vara svårt på Åland. Tobias Pötzsch menar att målet är att få migranter att bli en del av samhället.

- Men det gäller inte bara socialt, utan också politiskt och ekonomiskt, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »