Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 mars, 2018 - 11:48Uppdaterad: tisdag, 13 mars, 2018 - 12:35
  • Peter Söderström föreläser om mäns våld. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.

”#Metoo-rörelsen inkluderar våld mot män”

#Metoorörelsen har för alltid förändrat vårt samhälle. Det anser sociologen och fritidspedagogen Peter Söderström som just nu gästar Åland och föreläser om mäns våld.

- Det finns en risk att man inte kan hålla samma styrka i rörelsen under lång tid, men den har redan fått ett enormt genomslag och blivit en politisk fråga, säger Peter Söderström.

Han anser att rörelsen också i högsta grad inkluderar sådant våld som män blir utsatta för.

- Mäns våld mot andra män hänger ihop med vad män gör mot kvinnor och barn. Det handlar om starka normer och en hård, destruktiv maskulin kultur där män också utövar våld mot andra män och blir offer.

Till dem som tycker att det börjar räcka med #metoo rörelsen vill han säga att den bara har börjat.

- I den finns en enorm kraft i och med de flesta män inte är våldsverkare och har chansen att skapa ett samhälle fritt från våld.

Arrangör av föreläsningarna som vänder sig till allmänheten och dem som jobbar med barn och unga är landskapsregeringen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »