Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 februari, 2019 - 14:17Uppdaterad: tisdag, 19 februari, 2019 - 14:17
  • Susanne Lehtinen och Cecilia Berndtsson har tillsammans med Mikaela Brandt bemött kritik mot avslag inom sociala sektorn. Arkivbild

"Mest beviljade beslut inom sociala sektorn"

Man kan inte påstå att det är mera regel än undantag att klienter får avslag när det gäller sociala tjänster och service. Däremot finns förståelse för att klienter som av någon anledning har fått avslag kan uttrycka sitt missnöje.

Det skriver stadens socialchef Susanne Lehtinen i en insändare med anledning av de skriverier som framkommit i media under den senaste tiden där olika klienter berättat att de känt sig orättvist behandlade av stadens socialsektor.

-Det är omöjligt för en enskild klient eller enskild politiker som inte har insyn i hela verksamheten att uttala sig om saken på ett heltäckande sätt skriver Lehtinen i insändaren.

Hon hänvisar till att det i fjol fanns 432 klienter inom utkomststödet och 2.518 beslut togs, varav 151 var avslag. Det betyder att 94 % av besluten var beviljade beslut.

Inom handikappservicen fanns 136 klienter och 209 beslut togs, varav 23 var avslag. Det betyder att 89 % av besluten var beviljade, skriver Lehtinen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »