Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 februari, 2011 - 14:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Mer innehåll, färre symbolfrågor<br>Det kräver direktörer i brev till LR

-Inom näringslivet finns en oro att politiker siktar på symbolfrågor, som att till varje pris få bestämma själva, i stället för att titta på det rent innehållsmässiga. Det säger Godby shippings vd Dan Mikkola angående ett skarpt brev som organisationen Ålands näringsliv med åtta näringslivsdirektörer skrivit till landskapsregeringen. -Näringslivet vill ha förutsägbara förutsättningar, och vi undertecknare är mycket skeptiska till att införa egen åländsk beskattning eftersom ett skatteövertagande kan leda till ett oklart rättsläge, säger Dan Mikkola. Det faktum att det är valår i år var också en orsak till att näringslivet skrev brevet som ifrågasätter hembygdsrätten, näringsrätten och jordförvärvsrätten. -Vi ville ge vår syn på dessa viktiga frågor, säger Dan Mikkola.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »