Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 juni, 2021 - 09:34Uppdaterad: torsdag, 10 juni, 2021 - 15:16
  • Mathias Grunér, vd Medimar. Arkivfoto.

Medimar fördubblade vinsten

Medimars resultat för 2020 blev en vinst på just över 100.000 euro, vilket är en fördubbling av resultatet från året innan.

Omsättningen ökade med ungefär en procent och var cirka 3,5 miljoner euro. Antalet patientmöten minskade under förra året på grund av pandemin och uppgick till cirka 35.000. Det var främst patienter med infektionssymptom som på grund av pandemin, enligt överenskommelse med Ålands hälso-och sjukvård, hänvisades till hälsocentralens infektionsmottagning. I april 2020 inleddes även ett samarbete med ÅHS om Medimars operationslokaler och -personal.

- Ekonomiskt blev fjolåret bra för Medimar, säger vd Mathias Grunér. Resultatförbättringen berodde dels på ökad digitalisering, ökat antal digitala vårdmöten, hög beläggning och dels genom ett bättre utnyttjande av operationslokalerna.
- Lönsamheten och kassaflödet är nu på en tillfredsställande nivå som gör att vi kan fortsätta att utveckla vår verksamhet, säger Mathias Grunér.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »