Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 november, 2017 - 05:58Uppdaterad: måndag, 20 november, 2017 - 06:01
  • Mika Nordberg tycker det är viktigt att ta reda på hur mediefrågor hanteras i vår omvärld. Arkivfoto: Ulf Weman.

Mediepolitiska omvärldsrapporten klar

Nu har utredaren Fredrik Granlund levererat den mediepolitiska omvärldsrapport som ska fungera som ett arbetsdokument i det fortsatta arbetet med att ta fram ett nytt mediapolitiskt program på Åland.

Rapporten beskriver bland annat problematiken med rättighetsavtal kring strömmad media och det finns berättat hur Färöarna har löst administrationen av upphovsrätten.

Infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat, tycker det är viktigt att ta reda på hur det ser ut i omvärlden och hur tekniken utvecklas när det nya mediapolitiska programmet tas fram.
- Och sen ska även innehållet i public service finnas med i programmet, säger Nordberg.

Inom november ska en parlamentarisk grupp tillsättas och den får till uppgift att arbeta fram det nya programmet. Det nuvarande mediapolitiska programmet som Ålands Radio och TV jobbar enligt är från 2011.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »