Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 juni, 2019 - 15:08Uppdaterad: onsdag, 19 juni, 2019 - 17:04
  • Matbankens ordförande Margareta Flink. Arkivfoto.

Matbankens ansökan om tilläggsmedel avslås

Landskapsregeringen avslår Matbankens ansökan om tilläggsmedel på drygt 25.000 euro.

Det var i januari det här året som föreningen Matbanken beviljades PAF-medel på 13.000 euro. Stödet täcker endast en tredjedel av de fasta kostnaderna och därför valde Matbanken att ansöka om ytterligare medel för verksamheten. Landskapsregeringen valde att avslå ansökan och hänvisar till den ordinare fördelningen av PAF-understöd.

Föreningens ordförande, Margareta Flink, säger att det nu blir svårare att planera verksamheten framöver.

- Vi skulle ha viljat ha den här säkerheten så att vi långsiktigt kunde veta om vi kan hålla verksamheten igång, säger hon.

Matbanken är välkommen med en medelansökan senast den 15 oktober i år. Dessutom ska de lämna in en plan över hur verksamheten kommer att utvecklas i en riktning där människorna vägleds till kommunernas socialbyråer för att få en bestående förbättring av sin ekonomiska situation.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »