Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 april, 2019 - 10:11Uppdaterad: torsdag, 11 april, 2019 - 10:25
  • Marstads hus vid Lotsberget. Arkivfoto: Ålands Radio.

Marstad gjorde vinst

Mariehamns stads fastighetsbolag Marstad redovisade en vinst på knappa 760.000 euro för 2018, efter avskrivningar och bokslutsdispositioner. Det är ungefär 40.000 euro mindre i vinst än vad bolaget presenterade för 2017.

Bolaget äger 618 lägenheter och alla har varit uthyrda under året förutom de lägenheter som varit tagna ur drift på grund av renovering. Marstad skriver i sin ekonomiska rapport att det finns ett fortsatt stort utbud på bostadsmarknaden och det har medfört historiskt sett korta kötider. Den genomsnittliga kötiden för att hyra en lägenhet har varit drygt fyra månader. Prognosen för det här året är att Marstad har alla sina tillgängliga lägenheter uthyrda men att det fortsättningsvis är korta kötider.

I juni genomfördes en hyreshöjning med 1,48 procent och den genomsnittliga hyran på kvadratmeter var under året 10,89 euro.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »