Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 december, 2019 - 11:13Uppdaterad: måndag, 16 december, 2019 - 13:35

Mariehamnsföräldrar nöjda med barnomsorg

Föräldrar i Mariehamn är fortsatt nöjda med barnomsorgen. 98% av de som svarat i en ny brukarundersökning uppger att deras barn trivs på daghemmet och 97% uppger att verksamheten är stimulerande

Däremot råder fortfarande akut platsbrist i stadens daghem och man tvingas göra förtätningar i barngrupper på flera daghem. I januari öppnar en tillfällig avdelning i gymnastiksalen på Strandbacken och man kommer under 2020 fortsätta planera för ett nytt daghem vid Strandnäs skola. Barnomsorgschefen skriver i en beredning till Socialnämnden att det är viktigt att det nya daghemmet kan förverkligas 2021, då efterfrågan på barnomsorgsplatser helt enkelt är större än antalet platser kommunen har och de tillfälliga lösningarna inte är optimala.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »