Publicerad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 17:31

Mariehamns energis ansökan om tillbyggnad godkändes

Byggnadsnämnden i Mariehamn tog på tisdagskvällen ställning till flera bygglovsansökningar, bland annat Mariehamns energis ansökan om bygglov för en om- och tillbyggnad av kraftverket på Neptunigatan 2.

Tillbyggnaden utgör bland annat ett trapphus i fyra våningar med hiss från källarplanet om drygt 400 kvadratmeter. Dessutom ska det innefatta ett skärmtak för materialupplag och parkeringstak för bilar om totalt 620 kvadratmeter. Dessa planer godkändes av byggnadsnämnden.

Nämnden tog också beslut om en annan ansökan av Mariehamns energi där man sökte lov till nybyggnation av tre stycken gårdsbyggnader vilka utgör ett garage och två stycken material och fordonsförråd. Garagebyggnaden placeras i nordvästra delen av tomten där det idag finns ett befintligt skärmtak som ska rivas till förmån för det nya. Garagebyggnaden planeras att bli cirka 1,6 meter från tomtgränsen mot Sjöpromenaden.

Byggnadsnämden valde att återvisa byggnadslovet då man tyckte att ansökan bör gå via stadsarkitekten.

 

Fler Nyheter

Andra deltävlingen i ÅM i folkrace avgjord

I lördags avgjordes den andra deltvälingen i ÅM i folkrace.

Unikt kartfynd över Lövö

Antikvarie Pia Sjöberg och landskapsarkivarie Åke Söderlund;
Ett unikt fynd i form av en samtida karta över området på Vårdö där Lövökongressen ägde rum under åren 1718 och 1719 har upptäckts i Ryska statens...

Tennissiffror när FC Åland besegrade RaiFu

Ted Göstas om segern:
FC Åland besegrade RaiFu med hela 6-0 hemma på Sportkila.

Klar seger för Jomala i division tre

Jomala IK besegrade Wilpas i Salo med 3-0 på bortaplan under lördagseftermiddagen.

Åland United besegrade Ilves på bortaplan

Samuel Fagerholm efter matchen:
Åland United besegrade Ilves i dagens bortamatch i Tammerfors. Matchen slutade 0-1 i bortalagets favör.

Brand totalförstörde maskinhall i Bistorp

Brandbefäl Ted Andersson:
Omkring halvtretiden i eftermiddags kom larmet om en brand i Bistorp i Lemland. Höga lågor och en kraftig rökutveckling kunde ses från platsen.

Rishög brann i Hammarland

En mindre brand uppstod i Hammarland i fredags kväll. Enligt brandbefäl Ted Andersson var det en rishög som brann. -En person hade sett lågor på...

KST ett steg närmare förverkligande

I dag träffades samtliga KST-kommuner under ledning av Omsorgsförbundets ordförande Clas Öfverström, med omsorgsdirektör Katarina Dahlman som sekreterare.

Stadens miljösamordnare vill ha en båtbottentvätt

Ulf Simolin om båtbottentvättar:
I samband med nya projekt i Östra hamnen bör Mariehamns stad överväga möjligheterna att i samarbete med privata aktörer etablera en båtbottentvätt.