Publicerad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 17:31

Mariehamns energis ansökan om tillbyggnad godkändes

Byggnadsnämnden i Mariehamn tog på tisdagskvällen ställning till flera bygglovsansökningar, bland annat Mariehamns energis ansökan om bygglov för en om- och tillbyggnad av kraftverket på Neptunigatan 2.

Tillbyggnaden utgör bland annat ett trapphus i fyra våningar med hiss från källarplanet om drygt 400 kvadratmeter. Dessutom ska det innefatta ett skärmtak för materialupplag och parkeringstak för bilar om totalt 620 kvadratmeter. Dessa planer godkändes av byggnadsnämnden.

Nämnden tog också beslut om en annan ansökan av Mariehamns energi där man sökte lov till nybyggnation av tre stycken gårdsbyggnader vilka utgör ett garage och två stycken material och fordonsförråd. Garagebyggnaden placeras i nordvästra delen av tomten där det idag finns ett befintligt skärmtak som ska rivas till förmån för det nya. Garagebyggnaden planeras att bli cirka 1,6 meter från tomtgränsen mot Sjöpromenaden.

Byggnadsnämden valde att återvisa byggnadslovet då man tyckte att ansökan bör gå via stadsarkitekten.

 

Fler Nyheter

Regeringssonderingarna fortsätter på onsdag

-Vi träffades under måndagseftermiddagen och fortsätter våra diskussioner på onsdag. Det säger Veronica Thörnroos om regegeringssonderingarna.

Staden kan sälja Enerexit till Mariehamns Energi

Staden överväger att sälja Enerexit till Mariehamns energi för 1 euro.

Varnar för att nya fonden kan missbrukas

Mats Perämaa:
Finansminister Mats Perämaa (Lib) anser att tillväxt- och hållbarhetsfonden på 50 miljoner euro är en av den avgående landskapsregeringens bästa och viktigaste satsningar. På samma gång ser han en fara i att kommande landskapsregering använder pengarna till annat än de är tänkta för.

Gruset i gräsmattorna längs Ålandsvägen borta först till våren

Håkan Lindén, projektledare:
De kommunala gräsmattorna längs Ålandsvägen kommer först att se en förbättring till våren 2020. Gruset som för tillfället ligger i det tilltänkta gräset är från förra vinterns halkbekämpning och har troligtvis hamnat där efter snöröjningen längs Ålandsvägen för ett år sen.

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Åland sätter press på riksdagen

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson
Höj avräkningsgrunden för klumpsumman till 0,47 procent, annars kan förslaget till nytt ekonomiskt system förfalla.

Åland Post är inte oroliga över sympatistrejk

Eivor Granberg och Dan Johansson vid Åland Post
Åland Post säger att de inte är oroliga för Sjömansunionens sympatistrejk. Eivor Granberg, affärsområdeschef för posttjänster på Åland Post berättar att man får ta det som det kommer.

Ingen biltrafik på Embarsunds linjen nästa tisdag

Reparationsarbete med färjklaffen på Finholma i Föglö innebär att ingen biltransport är möjlig under fyra timmar tisdag 26 november.

Lagtinget tar paus

Nyhetsnotisen i ljudformat
Lagtinget tar paus till den 2 december. De planerade plenumen under resten av november är inställda för att finans- och näringsutskottet ska ha tid att bereda budgetförslaget för landskapet år 2020.