Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 mars, 2010 - 12:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Många vill skjuta gråsäl

Många har ansökt om att få tillstånd till skyddsjakt på gråsäl i år och antalet ansökningar stiger för varje år. Landskapets jaktförvaltare Marcus Nordberg tror att det beror på att det är enkelt att söka, vilket i sin tur inte behöver betyda att alla de som söker verkligen kommer att jaga säl i slutändan. En av anledningarna till det kan vara att säljakt kräver mycket utrustning som bland annat båt, säldragg och vattenkikare. I Sverige är det obligatoriskt att gå en kurs för att få jaktlicens på säl, men i Finland finns inte något sådant krav. Möjligheten att gå kurs för säljakt på Åland finns dock. I fjol var antalet sälar som fick skjutas på Åland begränsat till 450. Siffran förväntas bli ungefär samma i år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »