Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 februari, 2019 - 09:23Uppdaterad: onsdag, 20 februari, 2019 - 09:25

Många väntar på inkomstregistret

Arbetstagare i hela landet har sedan årsskiftet rätt att ta del av sina inkomstuppgifter i realtid på nätet. Men i dagsläget väntar över 800 landskapsanställda på uppdateringar i registret. Det rapporterar Ålandstidningen.

Landskapsregeringens finanschef Conny Nyholm säger till tidningen att man beklagar förseningen, som beror på att LR:s nya lönesystem Unit4, som ska möjliggöra rapportering till inkomstregistret, har försenats. Enligt redovisningschef Susanna Mattsson är det ännu oklart när alla anställda kommer ha åtkomst till sina uppgifter, men att målsättningen är så snart som möjligt.

Inkomstregistret beskrivs av skatteförvaltningen som ”ett av regeringens spetsprojekt inom digitalisering av offentliga tjänster”.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »