Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 november, 2022 - 21:59Uppdaterad: torsdag, 17 november, 2022 - 10:00
  • John Holmberg. Foto: Johan Ågren.

“Många skärgårdsbor kommer sova dåligt i natt”

Infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) höll ett anförande under onsdagen som var budgetdebattens sista dag. Anförandet handlade till stor del om broar och färjfästen.

Han sa tre broar håller på att byggas samt två projekteras. Det har även inletts entreprenad på ett färjfäste och man projekterar ytterligare två, om lagtinget godkänner budgeten. Debatten tog fart när lagtingsledamoten John Holmberg (Lib) lyfte frågan om en tunnel till Föglö och att två av de kvarvarande majoritetspartierna gick till val på att bygga en tunnel. John Holmberg argumenterade för att ingen från de obundna vill ta ansvar gällande tunneln.
- Jag hoppas att många skärgårdsbor inte lyssnar på debatten för de kommer då sova dåligt i natt. Det hör till underhåll att renovera klaffar och färjfästen. Leverera istället och tänk på vad ni skrev på banderollen till Svinö. Ni har den säkert i något förråd, säger John Holmberg.

Christian Wikström sa att man bör vara ute i skärgården och se projekten som han pratar om.

- Det är klart att man försöker renovera infrastruktur som är dyr att ersätta. Men färjfästena är från 70-talet. Det är tekniskt avancerade projekt som tar tid att genomföra, avslutade Christian Wikström replikskiftet med.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »