Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 maj, 2018 - 15:10Uppdaterad: torsdag, 17 maj, 2018 - 17:24

Många patienter i kläm efter NextJets konkurs

Många ÅHS-patienter som skulle få någon form av behandling i Åbo hamnar i kläm efter att NextJet gått i konkurs.

Det rör sig om allt från cancerpatienter till sådana som till exempel skulle på läkarbesök till olika kliniker. Även de som skulle göra magnetundersökningar eller så kallade KUB-test i samband med graviditet har drabbats.

-Det har varit kaotiskt sedan konkursen blev ett faktum, berättar Inger Kuitunen som är transportkoordinator vid ÅHS och som koordinerar patienternas resor.

-I går fick många patienter i stället ta färjan hem, säger Inger Kuitunen.

Dagligen är det i snitt 6-7 patienter som utnyttjat NextJet-flyget som transportmöjlighet tur-retur till Åbo. NextJet har haft ett fullmaktsavtal med FPA.

- För patienternas skull behövs ett nytt avtal med en transportproducent som har fullmaktsavtal med FPA. Annars kan det slå hårt ekonomiskt mot patienterna, säger Inger Kuitunen.

Det är inte bara patienter som drabbas. Även alldeles vanliga turister får se sig om efter alternativa färdvägar hem. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »