Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 november, 2011 - 15:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Många kvinnor anmäler inte<br>det våld de utsätts för

Många kvinnor anmäler inte de våldsbrott som de utsatts för av män i sitt eget hem, även på Åland. Det menar Anette Häggblom som är doktor i folkhälsovetenskap och överlärare vid Högskolan på Åland. Att kvinnorna inte vågar göra anmälan kan bero på att det tar lång tid innan fallen tas upp i en rättegång, och att de där tvingas möta förövaren igen öga mot öga samt att gråzonerna kring våldet i hemmet är stora. I dag är det FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. Ålands Fredsinstituts Jenny Jonstoij är projketledare för projektet "Utmana könsroller för att motverka sexslaveri", och hon vill ha mer statistik och undersökningar på Åland över hur många kvinnor som utsätts för våld av män. De senaste siffrorna är från 2008 och visar att det på Åland anmäldes omkring 110 fall av olaga hot, misshandel och våldtäkt mot kvinnor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »