Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 juli, 2018 - 20:47Uppdaterad: tisdag, 3 juli, 2018 - 20:47
  • Många kör under Vårdöbron trots att det är förbjudet just nu. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Många kör under Vårdöbron trots förbudet

Många båtförare kör i farleden under Vårdöbron trots att den är avstängd.
Det här leder till problem och senast i går fick Vårdö sjöräddning rycka ut och assistera en båt som fastnat med en tross i propellern under bron.

Karl-Gustav Sjölund, stationschef vid Vårdö sjöräddning, berättar att det ofta är många som kör i farleden trots att den är avstängd.

- Framförallt turister har ingen aning om att den är avstängd, säger Sjölund som berättar att det är skyltat men endast på svenska.

Dessutom är skylten dåligt placerad på den södra sidan då den hänger på den gamla bron, istället kunde den vara placerad en par sjömil bort där farleden grenar sig, menar Sjölund.

För att undvika liknande problem i framtiden så rekommenderar Karl-Gustav Sjölund att man istället använder sig av farleden genom Ängösund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »