Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 december, 2010 - 15:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Många diskrimineras p.g.a kön

Mer än en fjärdedel av ålänningarna upplever sig diskriminerade och de vanligaste orsaken till det är könstillhörigheten. Mycket ofta handlar det om att den diskriminerade anses ha haft "fel" kön i ett sammanhang. Det visar en undersökning som ÅSUB har gjort på uppdrag av diskrimineringsombudsmannen. Nästan hälften av de diskriminerade kvinnorna har svarat att de har upplevt sig diskriminerade på grund av deras könstillhörighet jämfört med sex procent av männen. Näst vanligaste orsaken till diskriminering är det nationella eller etniska ursprunget, som 26 procent av de diskriminerade kryssat för. Det är betydligt fler män än kvinnor som upplevt sig diskriminerade av etniska orsaker. Sedan den förra undersökningen som gjordes år 2007, har siffran av upplevd diskriminering sjunkit något,från 30 till 28 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »