Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 maj, 2010 - 11:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Många brister i miljölagstiftningen

Omoderna lagar om djurskydd och hälsoskydd, lagar och förordningar som är oklara och både för hårda och för milda konsekvenser av miljölagstiftningen. Listan vad som behöver göras i åländsk lagstiftning är lång när Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet i ett brev till landskapsregeringen påpekar bristerna. Miljömyndigheten är också frustrerad över att det tar så lång tid. Mindre förändringar i lagen om den bara två år gamla myndigheten som påpekades för över ett år sedan, har ännu inte förts till lagtinget. Inte heller har frågan om vem som har rätt till inspektioner ombord på åländska fartyg, men som finns i det finländska fartygsregistret, förts till Ålandsdelegationen för prövning, trots tidigare påstötar.- Vi måste beta av en sak i taget, just nu arbetar vi med en ny djurskyddslag, säger miljöminister Katrin Sjögren i en kommentar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »