Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 april, 2020 - 06:10Uppdaterad: torsdag, 16 april, 2020 - 11:40
  • Ålands ömsesidiga försäkringsbolags försäljningschef, Stefan Boman. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.

"Man måste läsa villkoren"

Ett antal entreprenörer på Åland nekas rätten till försäkringsersättning för förluster orsakade av coronaepidemin, trots att de tecknat särskilda försäkringar som ska skydda mot just epidemier.

Orsaken är att dels att det är regeringen som infört begränsningar som gör det svårt att driva en rörelse i vissa branscher, dels att det är just hela branscher som påverkats och inte enskilda bolag.

Ålands ömsesidiga försäkringsbolags försäljningschef Stefan Boman håller med om att försäkringar tecknas för att skydda sig mot oförutsedda händelser.

- Men i alla försäkringar finns det villkor att följa. I det här fallet med pandemin och epidemiavbrottsförsäkringen så är det regeringen i Finland som har valt att stänga en bransch. Då får man söka sig till staten för ersättning, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »