Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 juni, 2019 - 12:34Uppdaterad: torsdag, 13 juni, 2019 - 14:51

Man åtalad för försök till dråp

Idag hölls en rättegång i Ålands tingsrätt mot en man som stod åtalad för försök till dråp, försök till grov misshandel alternativt misshandel samt äventyrande av trafiksäkerheten.

Det var i juni 2018 som den åtalade ska ha kört ut på Nygatan från en parkering i centrala Mariehamn. Han körde rakt in i en man med flit och sedan krockade med en buss. Mannen som blivit påkörd ska då ha flugit upp på den tilltalades motorhuv och krossat vindrutan med sin armbåge. Efter incidenten körde den åtalade därifrån.

Åklagaren yrkar på att den åtalade ska betala skadestånd till mannen för sveda och värk, samt ersätta staten för eventuella kostnader. Detta utöver yrkande på körförbud och även de sjukvårdskostnader som uppstått för den påkörde mannen i samband med incidenten. Den åtalade bestrider alla åtalspunkter och menar att han inte gjort sig skyldig till något brott, då han inte med mening försökt att skada någon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »