• Arkivfoto: Malin Lundberg.
Nelly Björkqvist rapporterar om rättegången:
Publicerad: torsdag, 13 juni, 2019 - 12:34, uppdaterad: torsdag, 13 juni, 2019 - 14:51

Man åtalad för försök till dråp

Idag hölls en rättegång i Ålands tingsrätt mot en man som stod åtalad för försök till dråp, försök till grov misshandel alternativt misshandel samt äventyrande av trafiksäkerheten.

Det var i juni 2018 som den åtalade ska ha kört ut på Nygatan från en parkering i centrala Mariehamn. Han körde rakt in i en man med flit och sedan krockade med en buss. Mannen som blivit påkörd ska då ha flugit upp på den tilltalades motorhuv och krossat vindrutan med sin armbåge. Efter incidenten körde den åtalade därifrån.

Åklagaren yrkar på att den åtalade ska betala skadestånd till mannen för sveda och värk, samt ersätta staten för eventuella kostnader. Detta utöver yrkande på körförbud och även de sjukvårdskostnader som uppstått för den påkörde mannen i samband med incidenten. Den åtalade bestrider alla åtalspunkter och menar att han inte gjort sig skyldig till något brott, då han inte med mening försökt att skada någon.

Fler Nyheter

Nära köra på fotgängare – smet

Ett motorfordon körde av Österleden och in på cykel- och gångbanan på dess östra sida där fotgängare befann sig. Olyckan var nära, föraren smet och polisen söker nu vittnen.

Knivskars i Mariehamn i natt

Polisen grep i natt en person som misstänks ha knivskurit en annan på en adress i stan.

Inte nödvändigt att stoppa I-valet

Joakim Söderberg och Dan E Eriksson
Datainspektionen framför kritik mot brister i dokumentationen gällande internetröstningen som ordnas för bortaålänningar i samband med höstens val. Det som saknas är ett personuppgiftsbiträdesavtal mellan leverantören av systemet och landskapet.

Viking Line stänger kontoret i Cityterminalen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Viking Line stänger sitt kontor i Cityterminalen i Stockholm. Bolaget hänvisar i ett pressmeddelande till att den största delen av handeln idag sker online och att de arbetat för att modernisera sina distributionssystem.

Lemland vill att landskapet bekostar räddningsmyndighet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lemlands kommunfullmäktige godkände i veckan förslaget till gemensam räddningsmyndighet med ett tillägg, de merkostnader som uppstår i samband med...

Slopad sommartid kan öka tidsskillnad

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Beslut om slopande av sommar- och vintertid kan öka tidsskillnaden mellan Åland och Sverige.

Rånare bad om ursäkt till personalen

Malin Henriksson:
I dag hölls rättegången mot den man som i somras rånade livsmedelsbutiken Punkten samt ett apotek i Mariehamn. Han stod också åtalad för ett par fall av straffbart bruk av narkotika och snatteri.

Ändringar för Magazintomten

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Det blir ändringar för villkoren på Magazintomten i centrum, det har stadsstyrelsen beslutat. Ändringarna i stadsplanen ställs ut i 30 dagar innan de börjar gälla.

Linjen Åva-Osnäs bjuds ut

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen begär in anbud på färjtrafik på linjen Åva-Osnäs för år 2020-2022 med en option från landskapets sida att kunna förlänga avtalet med 18 månader.