Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 april, 2011 - 13:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Lyceet populärt förstahandsval

I år är det stort intresse bland eleverna i nian för Ålands lyceum. 176 av niorna vill börja i lyceet i höst, men där finns bara 144 platser. Enligt undervisningsminister Britt Lundberg är det möjligt att man kan utöka antalet platser i lyceet i höst, men med hur många är ännu inte klart.Dessutom verkar det vara många elever som väljer alternativet att gå en yrkesutbildning och därtill välja ett block inom Ålands lyceum. Nytt för i år är att man vid detta alternativ måste läsa totalt 6 ämnen inom lyceet, tidigare har man kunnat välja ett till fyra ämnen. -Vi vill ändå betona att om man vill ha en yrkesexamen och bli exempelvis kock eller frisör, finns egentligen inget behov av att läsa tillägg i form av teoretiska ämnen, säger Britt Lundberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »